فهرست مطالب

Journal of Kermanshah University of Medical Sciences
Volume:17 Issue: 9, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/09/24
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقالات پژوهشی
  • آلهه سیدرسولی، کبری پرون، آزاد رحمانی، ژاله رحیمی صفحات 541-549
    زمینه
    بیماران تحت همودیالیز به دلیل بیماری زمینه ای خود، پیوسته نقش یک بیمار را در زندگی ایفا می کنند. ادراک بیماری می تواند بر رفتارهای مرتبط با سلامتی در مدیریت بیماری و همچنین بر پیامدهای بیماری تاثیرگذار باشد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مداخلات ادراک بیماری بر نشانگرهای آزمایشگاهی و پیامدهای بالینی بیماران همودیالیزی انجام گرفت.
    روش ها
    در یک کارآزمایی بالینی تصادفی، 80 بیمار همودیالیزی به روش تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. جهت جمع آوری اطلاعات از یک چک لیست مشتمل بر سه بخش شامل اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه ادراک بیماری و پیامدهای بالینی استفاده شد. بیماران گروه آزمایشی به مدت 6 جلسه و در طول یک و نیم ماه مداخلات ادراک بیماری را به صورت انفرادی دریافت کردند. گروه کنترل نیز مراقبت های روتین بخش را دریافت کردند. هر دو گروه 8 هفته بعد از دریافت مداخلات مورد ارزیابی مجدد قرار گرفتند. داده های مطالعه با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون تی زوج و مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بیماران شرکت کننده در مداخلات ادراک بیماری به صورت معنا داری در حیطه های افزایش وزن بین دو جلسه دیالیز (001/0P=) و میزان فسفر خون (02/0(P= نمرات بالاتری را نسبت به بیماران گروه کنترل کسب نمودند.
    نتیجه گیری
    مداخلات ارتقاء دهنده ادراک بیماری منجر به ارتقاء میزان فسفر خون و IDWG در بیماران تحت همودیالیز می شود. راهبرد هایی به منظور بهبود تبعیت از درمان و پیامدهای بالینی در این بیماران باید اتخاذ شود.
    کلیدواژگان: ادراک بیماری، پیامد بالینی، نشانگر آزمایشگاهی
  • غلامعباس دیناروند، اسد ویسی رایگانی، علی رضوانی، زهره رحیمی، نوشین قنبری صفحات 550-554
    زمینه
    همبستگی بین سطوح خونی هورمون های تیروئیدی با متابولیسم لیپیدها هنوز مورد چالش است، بعضی از مطالعات ارتباط بین سطوح پایین T3 و بیماری های قلبی و عروقی را نشان داده اند. پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط بین هورمون های تیروئیدی (T4،T3)، هورمون محرک تیروئید (TSH) و سطح لیپیدهای سرمی به عنوان ریسک فاکتور بیماری های قلبی و عروقی انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه نتایج آزمایش های مربوط به 200 نفر، از روی سوابق ثبت شده افرادی که طی سال 89 و اوایل سال 90 آزمون های عملکردی غده تیروئید و لیپیدهای سرمی (کلسترول، تری گلیسیرید، HDL، LDL و VLDL) را به طور همزمان انجام داده بودند، استخراج شد. داده ها با استفاده از برنامه آماری SPSS 16 و آزمون های ANOVA و همبستگی پیرسون تحلیل شد.
    یافته ها
    در جمعیت مورد پژوهش، میانگین سنی افراد 408/14±29/38 سال بود. از 200 نفر 59 نفر (%5/29) مرد با میانگین سنی 663/16±05/39 سال و 141 نفر (5/70%) زن با میانگین سنی 406/13±97/37 سال بودند. همبستگی منفی معنادار بین T4با تری گلیسیرید و VLDL (05/0(P= و همچنین بین سطح سرمی T4 و کلسترول در مردان (006/0(P= و بینT4 وVLDL در زنان (046/0(P= دیده شد. تنها سطح سرمی HDL-C به طور معناداری در زنان بیشتر از مردان بود (001/0P<).
    نتیجه گیری
    در جمعیت شهر کرمانشاه بین سطوح سرمی T4با تری گلیسیرید، VLDL و کلسترول در مردان و VLDL در زنان، همبستگی منفی معناداری دیده شد.
    کلیدواژگان: کلسترول، تری گلیسیرید، TSH، ریسک فاکتور بیماری های قلبی
  • شاهین سلطانی، محمد کمالی*، علی چابک، حسن عشایری صفحات 555-562
    زمینه

    از سال 1980 تغییر نگرش ها نسبت به چگونگی ارزیابی نیازهای حمایتی در افراد کم توان ذهنی، ضرورت ساخت و طراحی آزمون های مناسب در این رابطه را بیش از پیش مطرح کرد. در این راستا انجمن ناتوانی های رشدی و ذهنی آمریکا در پاسخ به این کمبودها آزمون مقیاس شدت حمایت ها (Supports Intensity Scale:SIS) را طراحی کرد. هدف این مطالعه معادل سازی فرهنگی و بررسی خصوصیات روان سنجی مقیاس شدت حمایت ها در افراد بزرگسال کم توان ذهنی بود.

    روش ها

    ارزیابی روایی نسخه فارسی SIS از طریق روایی محتوایی کیفی انجام گرفت. سنجش پایایی این مقیاس به دو شیوه آلفای کرونباخ و تکرارپذیری آزمون- بازآزمون و با فاصله 3 هفته انجام شد. در مطالعه حاضر 43 فرد بزرگسال کم توان ذهنی شامل 29 نفر مرد و 14 نفر زن مشارکت داشتند.

    یافته ها

    محتوای نسخه فارسی SIS مورد تایید متخصصان بود. ضرایب آلفای کرونباخ برای 9 خرده مقیاس آزمون در دامنه 99/0-80/0 و ضرایب تکرار نسبی (ICC) نیز در دامنه (001/0P<) 99/0-90/0 قرار گرفتند. همچنین ضریب همبستگی پیرسون در بین خرده مقیاس های SIS در سطح 01/0P< در محدوده 98/0-63/0 قرار داشت.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که نسخه فارسی و معادل سازی شده مقیاس شدت حمایت ها از روایی و پایایی قابل قبولی برای شناسایی الگو و شدت حمایت های مورد نیاز در افراد بزرگسال کم توان ذهنی برخودار است.

    کلیدواژگان: روایی، پایایی، کم توانی ذهنی، مقیاس شدت حمایت ها
  • فرید نجفی، تورج احمدی جویباری، مهدی مرادی نظر، ماری عطایی، رضا کرمی متین، بهزاد کرمی متین، معصومه حاتمی، افشین الماسی صفحات 563-571
    زمینه
    خودسوزی یکی از خشن ترین روش های اقدام به خودکشی است که در ایران شیوع بالایی دارد. بیشترین میزان میرایی ناشی از خودکشی و خودسوزی در ایران مربوط به استان کرمانشاه است. مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان بقاء و عوامل تاثیرگذار بر بقاء اقدام کنندگان به خودسوزی در استان کرمانشاه انجام شد.
    روش ها
    در این تحقیق کلیه افرادی که در طی سال های 1389 و 1390 در استان کرمانشاه در اثر خودسوزی فوت کرده و یا نیاز به بستری داشتند مورد بررسی قرار گرفتند؛ برآورد تابع بقاء با استفاده از روش کاپلان مایر انجام و مقایسه ها توسط آزمون لگ رتبه و رگرسیون کاکس در نرم افزار Stata12 صورت گرفت.
    یافته ها
    343 نفر طی سال های 1389 و 1390 در استان کرمانشاه اقدام به خودسوزی کردند. که 288 نفر (84%) از آن ها زن بودند، از این تعداد 184 نفر (6/53%) در اثر اقدام به خودسوزی فوت کردند. میانگین و میانه زمان بقاء در افرادی که اقدام به خودسوزی عمدی کرده بودند به ترتیب 6/2±33 و 2±11 روز بود. برآورد میزان بقاء با استفاده از آزمون لگ رتبه حاکی از آن بود که میزان بقاء با سن، اختلال روانی، اعتیاد به مواد مخدر و درصد سوختگی ارتباط معناداری دارد، اما با جنسیت، وضعیت تاهل و عامل سوختگی ارتباط معناداری ندارد. بعد از آنالیز چندمتغیره با استفاده از رگرسیون کاکس فقط دو متغیر درصد سوختگی و سن توانستند در مدل باقی بمانند و سایر متغیرها از مدل حذف شدند.
    نتیجه گیری
    میزان میرایی ناشی از خودسوزی بسیار بالا است و از طرفی میانگین و میانه بقاء در افرادی که اقدام به خودسوزی کرده اند بسیار پایین است بنابراین نیاز است اقدامات درمانی به سرعت و بدون هدر دادن وقت انجام گیرد.
    کلیدواژگان: میزان بقاء، خودسوزی، درصد سوختگی
  • حاتم حسینی، بلال بگی صفحات 572-581
    زمینه
    توقف و عدم ادامه استفاده از روش های پیشگیری از بارداری، سهم به سزایی در وقوع بارداری های ناخواسته و سقط جنین دارد. این مطالعه به بررسی دلایل تغییر و توقف استفاده از روش های پیشگیری از بارداری در میان زنان 49-15 ساله همسردار شهر مهاباد می پردازد.
    روش ها
    داده ها حاصل پیمایشی است که در فروردین 1391 در شهر مهاباد و در میان 700 خانوار انجام گرفت. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استاندارد استفاده شد. مطالعه به صورت مقطعی انجام شد. روش نمونه گیری ترکیبی از روش های خوشه ایچندمرحله ای، تصادفی و تصادفی سیستماتیک بود.
    یافته ها
    نتایج نشان می دهد که در میان کاربران روش های پیشگیری از بارداری، 3/54 درصد روش مورد استفاده را تغییر داده اند. همچنین، 85/10 درصد زنان، استفاده از روش ها را با وجود نیاز به آن متوقف کرده اند. از سوی دیگر، 3/1 درصد نمونه ها استفاده از روش پیشگیری از بارداری را به دلیل حاملگی ناخواسته حاصل از شکست روش پیشگیری متوقف کرده اند. مهم ترین دلیل پاسخ گویان برای تغییر و توقف استفاده از روش ها، ترس از اثرات و عوارض جانبی روش های پیشگیری می باشد. نتایج رگرسیون لجستیک آشکار ساخت که میزان آگاهی از روش ها، استقلال زنان، تمایلات فرزندآوری و درک زنان از هزینه های پیشگیری از حاملگی، بیشترین تاثیر را بر احتمال عدم تداوم استفاده از روش های پیشگیری دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که مهم ترین دلیل تغییر و توقف استفاده از روش های پیشگیری از بارداری، ترس از اثرات و عوارض جانبی روش ها می باشد، افزایش آگاهی های جمعیت هدف از مزایای روش های پیشگیری، به ویژه روش های مدرن، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: روش های پیشگیری از بارداری، عوارض جانبی، استقلال زنان، مهاباد
  • یزدان حمزوی، ناهید خادمی صفحات 582-589
    زمینه
    لیشمانیوز جلدی یک معضل بهداشتی جهانی است که در 98 کشور جهان از جمله ایران به صورت اندمیک دیده می شود. با توجه به افزایش قابل توجه بیماری در استان کرمانشاه، این مطالعه به منظور بررسی وضعیت کنونی لیشمانیوز جلدی در استان طی سال های 91-1390 انجام گرفته است.
    روش ها
    تمامی بیماران مبتلا به لیشمانیوز جلدی استان کرمانشاه طی سال های 91-1390، به روش توصیفی- تحلیلی بررسی شدند. اطلاعات بیماران در پرسشنامه درج و لام های تهیه شده از سروز زخم آن ها با روش گیمسا رنگ آمیزی و توسط میکروسکوپ نوری مطالعه شد. اطلاعات جمع آوری شده با نرم افزار SPSS 19 و آزمون پیرسون تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    طی سال های 91-1390، در مجموع 287 بیمار در استان مشاهده شد. شیوع کلی بیماری در سال های 90 و91 به ترتیب در حدود 5/6 و 3/8 مورد در هر صدهزار نفر بود. بیشترین موارد بیماری در شهرستان قصرشیرین شامل 47 درصد موارد کل استان دیده شد. شیوع آلودگی در جنس مذکر و مونث به ترتیب 8/56 و 2/43 درصد بود. بیشترین میزان بیماری در خانم های خانه دار (1/32%) دیده شد و سنین 29-20 سال بالاترین میزان ابتلا را نشان دادند (9/19%). همچنین بیشترین موارد ابتلا به بیماری در فصل زمستان (8/41%) و پاییز (9/28%) مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    یافته ها حاکی از آن است که بیماری در استان در طی دو سال مورد بررسی، روند روبه رشدی داشته و قصرشیرین به عنوان آلوده ترین شهرستان استان باید مورد توجه خاص قرار گیرد.
    کلیدواژگان: لیشمانیوز جلدی، اپیدمیولوژی، کرمانشاه، ایران
  • فریبا کیانی، محمدرضا خدابخش صفحات 590-599
    زمینه
    هدف از این پژوهش تعیین قدرت پیش بینی کنندگی اختلال جسمی و روانی توسط هوشیاری ایمنی و خودکارآمدی شغلی در میان کارکنان بود.
    روش ها
    پژوهش حاضر از نوع مطالعات همبستگی است. نمونه متشکل از 189 نفر از کارکنان شرکت ذوب آهن اصفهان در سال 91-1390 بود که به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شده و به پرسش نامه های خصوصیات جمعیت شناختی، هوشیاری ایمنی، خودکارآمدی شغلی، اختلال جسمی و روانی پاسخ دادند. داده ها با استفاده از محاسبه ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیره تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    رابطه معناداری بین هوشیاری ایمنی و خودکارآمدی شغلی با اختلال جسمی و روانی وجود داشت (01/0P<). تجزیه و تحلیل رگرسیون چندمتغیره نشان داد متغیر هوشیاری ایمنی به ترتیب حدود 9 و 17 درصد از واریانس اختلال جسمی و روانی را به طور معناداری پیش بینی می کند (05/0P<). همچنین متغیر خودکارآمدی شغلی به ترتیب حدود 21 و 12 درصد از واریانس اختلال جسمی و روانی را به طور معناداری پیش بینی کرد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش از اهمیت متغیرهای روانشناختی در پیش بینی گزارش دهی اختلال جسمی و روانی در کارکنان حمایت می کند.
    کلیدواژگان: هوشیاری ایمنی، خودکارآمدی شغلی، اختلال جسمی و روانی
  • مقالات مروری
  • امیراشکان نصیری پور، محمدرضا ملکی، سیدجمال الدین طبیبی، الهام احسانی چیمه* صفحات 600-610
    زمینه

    یکی از مهم ترین نابرابری های خدمات سلامت، عدم توزیع عادلانه نیروی انسانی این بخش، به ویژه پزشکان است. عوامل متعددی بر پراکندگی و توزیع نامناسب پزشکان در مناطق مختلف اثر می گذارد. هدف پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر بر پراکندگی پزشکان در کشورهای مختلف است.

    روش ها

    این پژوهش مطالعه ای مروری است. مقالات مورد استفاده در مطالعه از طریق بررسی های کتابخانه ای، جستجوهای گسترده الکترونیکی در چندین پایگاه داده و وب سایت های سازمان های مرتبط با رویکردی نظام مند، استخراج و داده ها با بهره گیری از روش تحلیل محتوا طبقه بندی و در نهایت در ماتریس تطبیق گردهم آمدند.

    یافته ها

    عوامل موثر بر پراکندگی پزشکان به 4 دسته اصلی عوامل جمعیت شناختی و جغرافیایی منطقه، نظیر جمعیت، ساختار سنی و جنسی، اقلیم، عوامل بهداشتی منطقه و کشور نظیر تعداد بیمارستان ها، مراکز بهداشتی و درمانی و شاخص های بهداشتی، عوامل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی منطقه نظیر رشد اقتصادی، فرهنگ و اعتقادات و عوامل مرتبط با ویژگی های فردی و انگیزشی پزشک نظیر سن، جنس و نظام پرداخت به پزشک تقسیم می شوند.

    نتیجه گیری

    پزشکان به دلایل مختلفی در مناطق مختلف جغرافیایی کشورهای جهان پراکنده شده اند. با توجه به توزیع ناهمگن پزشک در ایران، شناسایی عوامل موثر بر پراکندگی پزشکان و سپس شناسایی متغیرهای اثرگذار بر این پراکندگی و میزان تاثیر هر یک می تواند منجر به توزیع عادلانه این گروه از منابع بخش سلامت گردد.

    کلیدواژگان: پزشک عمومی، پراکندگی جغرافیایی، توزیع پزشک، منابع انسانی بخش سلامت
  • گزارش کوتاه
  • کوثر قادری، عفت سادات مرقاتی خویی، لیلا امینی صفحات 611-614
    مولتیپل اسکلروزیس بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا تاثیر می گذارد. پژوهش حاضر به بررسی عوامل جمعیت شناختی مرتبط با کیفیت زندگی در زنان مبتلا به ام اس می پردازد. 132 نفر از زنان مراجعه کننده به انجمن ام اس ایران، پرسشنامه هایMSQoL-54 و مشخصات بیماری و فردی را تکمیل نمودند. داده ها با آزمون های پیرسون، آنوا و شفه بررسی شد. نتایج نشان داد که سلامت جسمی و روحی-روانی کیفیت زندگی با توانایی، وضعیت اقتصادی، تحصیلات بیمار و همسر وی ارتباط مستقیم و معنادار دارد. سلامت جسمی با سن (003/0=P)، مدت بیماری (042/0=P)، مدت مصرف دارو (037/0=P)، مدت ازدواج (001/0=P) و سن همسر (014/0=P) ارتباط معکوس و معنادار داشت.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، کیفیت زندگی، مشخصات جمعیت شناختی، زنان
  • نامه به سردبیر
|
  • Alehe Seyedrasooli, Kobra Parvan, Azad Rahmani, Zhale Rahimi Pages 541-549
    Background
    Hemodialysis patients، due to their underlying disease، remain patient during their lives. Perceiving the illness by the patients can influence health-relating behavior in disease management، and also، can affect the outcomes of the disease. This study aims to explore the influence of the illness perception interventions on laboratory markers and clinical outcomes in Hemodialysis patients.
    Methods
    In a randomized clinical trial، 80 Hemodialysis patients were allocated randomly into two groups، Intervention and Control. In order to collect data، a three-part checklist consisting of socio-demographic data، disease perception questionnaire، and clinical outcomes was used. The patients of the Intervention group individually received the intervening perception of disease during 6 sessions within a month and a half، while the Control group just received the routine care. Both groups were evaluated 8 weeks after receiving the interventions. The data was analyzed by independent and paired T-test using SPSS software.
    Results
    the findings indicated a significant increase in Interdialytic weight gain (IDWG) (P=0. 001) and Blood phosphorus (P= 0. 02) in Intervention group compared to the Control group.
    Conclusion
    The interventions that increase the level of the perception of disease result in increasing the Blood phosphorus level and also IDWG in Hemodialysis patients. Further strategies should be taken in order to improve following and maintaining treatment as well as clinical outcomes.
    Keywords: Perception of disease, Clinical Outcome, Laboratory markers
  • Gholamabass Dinarvand, Asad Vaisi, Raygani, Ali Rezvani, Zohreh Rahimi, Noshin Ghanbari Pages 550-554
    Background
    The correlation between blood levels of Thyroid hormones with lipid metabolism still seems controversial. Some studies have shown the relationship between low levels of T3 with cardiovascular diseases. This study was conducted in order to examine the relationship between Thyroid hormones (T3، T4)، Thyroid-Stimulating Hormone (TSH) and the level of serum lipids as a risk factor of cardiovascular diseases.
    Methods
    The data were collected from the medical examination results in the records and medical history of the 200 individuals who، during 2010 and early 2011، did thyroid hormones and serum lipids (cholesterol، triacyglycerol، HDL، LDL، and VLDL) tests simultaneously. The data later were analyzed using ANOVA and Pearson correlation tests by SPSS 16 software.
    Results
    The sample included 200 patients with average age of 38. 29±14. 408 years old of which، 59 (29. 5%) were males with average age of 39. 05±16. 663 and 141 (70. 5%) were females with average age of 37. 97±13. 406. The results indicated that both Triglyceride (P=0. 01) and، VLDL (P=0. 05) are negatively correlated with T4. Also، a negative correlation was found between serum T4 level and cholesterol in male subjects (P=0. 06). Moreover، a negative correlation was observed between T4 and VLDL in female subjects (P=0. 046). In addition، the levels of HDL-C in female subjects were more than in male subjects (P<0. 001).
    Conclusion
    to conclude، it was found that VLDL، triglyceride، cholesterol in men، and VLDL in women are negatively correlated with serum T4 level.
    Keywords: Cholesterol, Triglycerides, Thyroid Hormones, TSH, Lipid Profile, Cardiovascular Disease
  • Shahin Soltani, Mohammad Kamali, Ali Chabok, Hassan Ashayeri Pages 555-562
    Background

    Shifting paradigms regarding the ways to assess the support needs of people with intellectual disability in 1980 necessitates the design and development of appropriate tools more than ever. In this regard، American Association on Intellectual and Developmental Disabilities (AAIDD) developed Supports Intensity Scale (SIS) to respond the lack of an appropriate measurement tool. The aim of this study is the cultural adaptation and evaluation of psychometric properties of Supports Intensity Scale in adults with intellectual disability.

    Methods

    Validity of Persian version of SIS was assessed by Content validity. The reliability of the scale was evaluated using Cronbach''s alpha and test–retest reliability with a 3-week interval. In this study، the sample contained 43 adults (29 men and 14 women) with intellectual disability.

    Results

    The content of the Persian version of SIS was approved by the experts. The Cronbach''s alpha reliability coefficients for the subscales ranged between 0. 80 and 0. 99. Also، Intraclass correlation coefficients ranged between 0. 90 and 0. 99 (P<0. 001). Furthermore، all Pearson correlation coefficients among the SIS subscales ranged between 0. 63 and 0. 98 (P<0. 01).

    Conclusion

    The results of this study indicated that the validity and reliability of the equivalent Persian version of SIS for identifying pattern and required supports intensity in adults with intellectual disability is acceptable.

    Keywords: Validity, Reliability, Intellectual Disability, Supports Intensity Scale
  • Farid Najafi, Touraj Ahmadijouybari, Mehdi Moradinazar, Maria Ataie, Behzad Karamimatin, Reza Karamimatin, Masoumeh Hatami, Afshin Almasi Pages 563-571
    Background
    Self-immolation is one of the most violent methods of suicide، which is spreading in Iran. The highest rate of deaths due to committing suicide and self-immolation in Iran is observed in Kermanshah province. This research was conducted to study the survival rate and the factors that influence survival among the ones who commit self-immolation in Kermanshah province.
    Methods
    In this study، all the cases who did not survive، as well as all the ones who were hospitalized due to self-immolation in Kermanshah province during 2010 and 2011 were examined. The Kaplan-Meier method was used to estimate the survival function، and in order to do the comparisons، Logrank test and Cox Regression were employed using Stata 12 software.
    Results
    The results indicated that during 2010 and 2011، 343 individuals committed self-immolation in Kermanshah Province، while، 288 (84%) were women. Also، it was found that 184 (53%) did not survive، the mean and median of survival time in those who committed suicide deliberately، were 33±2. 6 and 11±2 days respectively. Estimation of survival rate using Logrank test indicated that survival rate had a significant relationship with age، mental disorders، drug addiction، and TBSA (Total Body Surface Area)، while it did not suggest a statistically significant relationship with gender، marital status and cause of injury. After multivariate analysis using Cox regression، only two variables of age and TBSA could remain in the model and the other variables were excluded from the model.
    Conclusion
    The death toll due to self-immolation is very high and the mean and median of survival time among the people who committed self-immolation is very low. Therefore، it is recommended that remedial action be performed quickly without wasting time.
    Keywords: Survival, Self, Immolation, TBSA
  • Hatam Hosseini, Belal Bagi Pages 572-581
    Background
    Stopping and discontinuation of contraceptives plays an important role in unwanted pregnancies and abortion. This study examines the reasons of switching and stopping contraceptive methods among married women between 15 and 49 years old in Mahabad city of Iran.
    Methods
    Data were taken from a sample of 700 households in late March and April 2012 in the city of Mahabad using a standard questionnaire. This research was a cross-sectional study. The sampling method was a combination of multi-stage cluster sampling، random and systematic random sampling.
    Results
    the results indicated that among the women who use contraceptive methods، 54. 3% changed the used methods، while، 10. 85% of the women stopped using contraception although they were required to use them. On the other hand، 1. 3% of the sample stopped using contraceptives due to unwanted pregnancies caused by the failure of the contraceptive method. The main reason to switch and stop using contraceptives methods stated by the participants was being concerned of the impacts and side effects of these methods. The results of Logistic regression revealed that women’s knowledge of the methods، women’s autonomy، childbearing desires and women’s perceptions of the costs of preventing pregnancy have the greatest impact on the probability of discontinuation of contraceptive use.
    Conclusion
    Considering that the main reason for the contraception discontinuation and switching is the concerns regarding the impacts of the contraceptive methods and their side effects، increasing women’s knowledge of the benefits of contraceptive methods، especially، the modern methods seems necessary.
    Keywords: Contraceptive Methods, Side Effects, Women's Autonomy, Mahabad
  • Yazdan Hamzavi, Nahid Khademi Pages 582-589
    Background
    Cutaneous Leishmaniasis (CL) is known as one of the world health issues، which is considered endemic in about 98 countries in the world including Iran. Regarding the remarkable increase of this disease in Kermanshah province، this study was conducted to evaluate the current situation of CL in Kermanshah province during 2011 and 2012.
    Methods
    In this analytical-descriptive study، all of the CL Patients in Kermanshah province during 2011 and 2012 were examined. The patients’ data were collected using questionnaire، and the microscope slides containing the smears of the serous fluids of their wounds were stained with Giemsa stain and examined using light microscope. Collected data were later analyzed using SPSS-19 and Pearson correlation.
    Results
    during 2011 and 2012 totally 287 cases of CL were reported in Kermanshah province. The overall prevalence of the disease between 2011 and 2012 were about 5. 6 and 3. 8 cases per 100،000 persons، respectively. Most of the CL cases were seen in Qasr-e-Shirin district، which were approximately 47% of totall cases of the province. The prevalence of CL in males and females was 56. 8% and 43. 2% respectively. Most of the CL cases were seen in housewives (32. 1%) and in addition، the most CL cases were seen in the patients between 20 and 29 years old (19. 9%). Also، most of the cases were seen in winter (41. 8%) and fall (28. 9%).
    Conclusion
    Findings suggest that CL has increased remarkably in the province during these two years، and since Qasr-e-Shirin is the most infected district of the province، it seems important to concentrate on it more seriously and specifically.
    Keywords: Coetaneous Leishmaniasis, Epidemiology, Kermanshah, Iran
  • Fariba Kiani, Mohammad Reza Khodabakhsh Pages 590-599
    Background
    The aim of this study was to determine the predictive power of physical and psychological disorders by occupational self-efficacy and safety consciousness among the staff.
    Methods
    This research is a correlation study، in which 189 individuals of Isfahan Steel Company in 2011 and 2012 were selected based on the stratified random sampling method. The data were collected using questionnaire، containing questions regarding demographic characteristics، safety consciousness، occupational self-efficacy، and physical and psychological disorders. Later the data were analyzed using Pearson correlation coefficient and Multivariate regression analysis.
    Results
    The results showed that both safety consciousness and occupational self-efficacy were significantly related to physical and psychological disorders (p<0. 01). Multivariate regression analysis indicated that safety consciousness variable significantly predicted respectively، 9% and 17% of the variance of physical and psychological disorders (p<0. 05). Also، occupational self-efficacy variable significantly predicted respectively، 21% and 12% of the variance of physical and psychological disorders (p<0. 05).
    Conclusion
    These results emphasize the importance of psychological variables in order to predict reporting physical and psychological disorders among workers.
    Keywords: safety consciousness, job self, efficacy, physical, psychological disorder
  • Amir Ashkan Nasiripour, Mohammad Reza Maleki, Seyed Jamaledin Tabibi, Elham Ehsani Chimeh Pages 600-610
    Background

    One of the most important inequalities of providing health services is misdistribution of human resources، especially physicians. Many factors contribute to the distribution of physicians in different regions. The present study was aimed to explore the effective factors in distributing physicians in different countries.

    Methods

    This study is a systematic review، in which the data were gathered through literature review، online searches in multiple databases and relevant organizations’ websites. Later، the collected data were classified using content analysis method، and consequently، they were illustrated in comparative matrix.

    Results

    The factors that influence the dispersion of the physicians are divided into 4 main groups. Firstly، Geographic and Demographic factors of the region such as، population، age، gender and climate. Secondly، Health factors of the region and the country such as، the number of hospitals، health centers and health indicators. Thirdly، Economic، Social and Political factors of the region such as، economic growth، culture and believes. And finally، the factors related to physicians'' characteristics and motivation such as، age، gender and the compensation system.

    Conclusion

    There are different reasons why physicians spread in different countries’ geographical regions. Regarding the unequal distribution of physicians in Iran، identifying these influential reasons and also the factors affecting the distribution of physicians، and the impact of each one of these، can lead to a fair and equal distribution of resources of the health sector.

    Keywords: General Practitioner, Geographical Dispersion, Physician Distribution, Human Resources of the Health Sector
  • Kowsar Qaderi, Effat Khoei Merghati, Leila Amini Pages 611-614
    Multiple Sclerosis (MS) influences the patient’s quality of life. The aim of this study is to examine the demographic factors associated with quality of life in women with MS. In this study، 132 women referred to the MS Society and filled the MSQOL-54 questionnaire and also responded to the demographic and medical history questionnaires. Data were analyzed and the relationships between variables examined by Pearson correlation، ANOVA and Scheffe’s test. The results revealed that the mental and physical health components of quality of life correlate with ability، economic situation، the patients’ education as well as their husbands’. Physical health also had statistically significant negative correlations with age (P=0. 003)، disease duration (P=0. 042)، duration of medication (P=0. 037)، duration of marriage (P=0. 001) and husband’s age (P=0. 014).
    Keywords: Multiple Sclerosis, Quality of Life, Demographic Information, Women